Wij staan voor Ons Vinkel

Nieuws

Ondernemer in de spotlight

Nick Hanegraaf

Van ENHA Elektrotechniek

 

Om de Vinkelse ondernemersvereniging en de Vinkelse ondernemers meer bekendheid te geven , hebben we tijdens de laatste vergadering van de OVV afgesproken om regelmatig een interview te houden met een Vinkelse ondernemer. De OVV hoopt dat het op die manier meer ondernemers het belang van de ondernemersvereniging inzien en zich daarbij aan willen sluiten. Maar natuurlijk ook dat Vinkelnaren ook Vinkelse ondernemers in de gelegenheid stellen werkzaamheden voor hen te verrichten. Samen staan we immers sterk. De eerste ondernemer die we voor een interview hebben benaderd is Nick van den Hanenberg van ENHA Elektrotechniek.

Nick is geboren en getogen in Vinkel in de Vinkelsestraat. Daar is hij 25 jaar geleden geboren. Sinds een klein half jaar heeft hij het ouderlijk huis verlaten en is hij gaan samenwonen in Heesch. Dat hij Vinkel heeft verlaten is min of meer noodgedwongen geweest, omdat hij in Vinkel geen mogelijkheid had om een huis te gaan bouwen. Zijn bedrijf is nog wel gevestigd in Vinkel, bij zijn ouders op de Vinkelsestraat en hij hoopt ooit nog terug te keren naar Vinkel. Hij is nog altijd actief betrokken bij de cv Kek ons nou.

Nadat Nick een jaar of tien in loondienst heeft gewerkt bij Van Bakel Elektro en Van Santvoort Elektro is hij in 2021 begonnen met ENHA Elektrotechniek. Het was op dat moment geen heel bewuste keus van Nick om voor zichzelf te beginnen, maar het overkwam hem min of meer. Desondanks heeft hij er geen seconde spijt van gehad. Eerder spijt dat hij deze stap niet eerder heeft gezet.

 

Nick is zeer bedreven in het leggen en aansluiten van zonnepanelen, maar daarnaast legt hij ook graag de volledige elektra aan in huizen inclusief alarm- en beveiligingssystemen en domotica. Hij werkt vooral samen met een vaste collega-zelfstandige en op zaterdag heeft hij hulp van een drietal jongens. Vanwege het grote aantal opdrachten heeft hij nu ook een eerste medewerker aangenomen. Een volgende stap in de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf.

Voor zijn opdrachten hoeft Nick niet ver, zijn meeste opdrachten heeft hij in de omgeving Heesch, Oss, Berghem en Nistelrode. Heel af en toe werkt hij in Den Bosch en dat is dan ook meteen het verst weg.

 

Op de vraag wat zijn bedrijf uniek maakt, geeft Nick aan dat hij open staat voor nieuwe dingen. Zo is hij nu met een bijzonder project bezig. Doel van dit project is om de met zonnepanelen opgewekte stroom op te slaan in de accu van een auto, om deze stroom later te gebruikten als de zonnepanelen geen stroom meer opwekken. Heel innovatief en als het lukt heel vooruitstrevend.

 

Verder geeft het Nick veel voldoening als hij bij een storing het probleem weet op te lossen. Daarnaast vindt hij het erg leuk om een compleet plaatje aan de klant te kunnen leveren. Het minst leuke aan zijn werk vindt hij het grove werk. Het hakken, breken en maken van sleuven.

Voor de toekomst hoopt Nick met zijn bedrijf verder te kunnen groeien en nog uit te kunnen breiden met meer personeel. Er is nog ruimte in de schuur bij pa, dus er is nog genoeg ruimte om te groeien.

 

Nick heeft genoeg ambities met zijn bedrijf, maar hij vindt het ook belangrijk om genoeg vrije tijd over te houden voor zijn grote hobby: voetbal. Het ondernemerschap geeft veel vrijheid, dus ook die ambitie verwacht hij wel te kunnen blijven realiseren.

Verder vroegen wij Nick nog wat het meest gekke en wat het leukste is wat hij in zijn werk heeft meegemaakt. Wat veel indruk op Nick heeft gemaakt is dat hij op enig moment bij een klus iemand aan de goot zag hangen tussen de bekabeling. Door adequaat te handelen heeft deze persoon dit gelukkig overleefd, maar dit was wel een heftig moment. Het moment waar hij het meest trots op is, is dat hij bij Schoones Transport 240 zonnepanelen op het dak van de loods heeft gelegd. De oplevering van dat project gaf Nick een speciaal gevoel van trots en voldoening.

 

Toen we Nick vroegen of er een ondernemer is met wie hij wel een keer een week zou willen ruilen, moest hij daar even over nadenken. Het leek hem wel leuk om een keer een week te ruilen met Rico Kastelijn om te werken als architect. Wellicht dat deze beide ondernemers elkaar weten te vinden en op en of andere wijze een kruisbestuiving weten te realiseren. Dat is immers een van de redenen waarom het belangrijk is dat ondernemers zich verenigen. 

Nick is ruim een jaar geleden lid geworden van de OVV, nadat hij door een andere Vinkelse ondernemer was gevraagd of hij ook lid was van onze vereniging. Op dat moment had Nick nog niet van de OVV gehoord, maar daarna heeft hij besloten lid te worden. Als ondernemers moet je elkaar versterken en hij hoopt dan ook dat veel jonge ondernemers in Vinkel besluiten om ook lid te worden.

Annemiek van Gerven

 

Met verslagenheid namen wij kennis van het overlijden van Annemiek van Gerven.

 

Zij is jarenlang lid van onze vereniging geweest, waarvan ook vele jaren als secretaris.

 

Wij wensen Rien, kinderen, kleinkinderen en andere naasten veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

roos

Groet en ontmoet!

Ook in 2024 organiseren wij weer de groet en ontmoet in Vinkel. We hopen u te ontmoeten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 12-04-2018 hadden we een leuke avond gepland bij Café zaal Den Driehoek.

Samen met de leden van de ondernemersvereniging in Geffen, Nuland en VInkel (oud maasdonk) begonnen we de avond met de 3 voorzitters een aantal lastige kwestie voor te schotelen.

De vragen gingen onder meer over de veranderingen sinds we bij gemeente Oss en s'Hertogenbosch zijn, nieuwbouw projecten maar ook de voorzieningen zoals glasvezel werden benoemd.

 

Daarna was het tijd voor John van Zweden. Wat een fantastisch en bijna ongeloofwaardig verhaal, maar wel echt gebeurt. Voor 50.000 euro mede-eigenaar worden van een voetbalclub in Engeland en dan helemaal opklimmen tot de europa leage. Mooi verhaal die met veel humor verteld werd.

 

Daarna gezellig nog even na-geborreld en was de avond weer voorbij. 

 

Bestuur Ovv Nuland-Geffen-John v Zweden-Huub v d Westen

 

Facebook
Twitter

Deze website wil gebruik maken van cookies.